Ce spune premierul Cîţu despre dosarul Roşia Montană

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 iulie 2021 307 afişări

Ce spune premierul Cîţu despre dosarul Roşia Montană

Premierul Florin Cîţu a anunţat că decizia privind Roşia Montană va fi luată în cadrul coaliţiei de guvernare. Eu nu am cerut retragerea proiectului, repunerea dosarului la UNESCO a fost făcută de premierul Ludovic Orban, a precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu susţine că decizia privind repunerea la UNESCO a dosarului privind Roşia Montană apaţine lui Ludovic Orban şi a fost luată anul trecut, în fostul mandat.

„Domnul Nazare a prezentat poziţia ministerului în şedinţa de coaliţie acolo trebuie luată decizia în ceea ce priveşte Roşia Montană. Repunerea dosarului la UNESCO a fost făcută anul trecut de premierul Ludovic Orban, care este astăzi preşedinte PNL şi este normal că o decizie să fie luată în coaliţie, nu în Guvern, şi eu sper că şi în Parlament”, a explicat Cîţu, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul Florin Cîţu a mai spus că nu a cerut retragerea proiectului şi că decizia va fi luată în şedinţa de coaliţie.

„În ceea ce priveşte Guvernul, pentru că am văzut mai multe fake news şi legate de persoana mea, eu nu am cerut niciodată să se retragă un proiect, niciodată nu am luat o decizie oficială în acest sens, discuţiile sunt doar la nivelul coaliţiei. Coaliţia trebuie să decidă şi, repet, preşedintele PNL este premierul de anul trecut care a propus dosarul mai departe. Acolo trebuie să fie luată decizia”, a precizat Florin Cîţu.

Discuţiile au apărut după ce organizaţia Greenpeace l-a acuzat pe Florin Cîţu că a solicitat retragerea dosarului Roşia Montană de la UNESCO. Miercuri, membrii organizaţiei au organizat un protest în faţa Palatului Victoria.

Atunci, premierul Florin Cîţu a spus că nu a înaintat nicio propunere şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
roşia montană,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.