Ce soluţie a găsit Marea Britanie pentru a rezolva deficitul de personal medical în lupta cu COVID-19. Oare la noi în ţară ar funcţiona ?

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 martie 2020 11124 afişări

Ce soluţie a găsit Marea Britanie pentru a rezolva  deficitul de personal medical în lupta cu COVID-19. Oare la noi în ţară ar funcţiona ?

Circa 20.000 de oameni foşti angajaţi ai Sistemului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), aflaţi acum la pensie, s-au întors la muncă pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19, a anunţat premierul britanic Boris Johnson, citat de The Independent.

Prin intermediul unui mesaj video, premierul britanic a mulţumit doctorilor, asistenelor şi foştilor medici care se întorc la datorie, precum şi celor 750.000 de cetăţeni care s-au oferit voluntari să ajute sistemul de sănătate.

Deşi a fost infectat cu coronavirus, Boris Johnson a continuat să conducă răspunsul Marii Britanii la pandemie – aflându-se în carantină în apartamentul său.

În mesajul transmis, Johnson spune că oamenii par să respecte condiţiile carantinei, impusă pentru a opri răspândirea virusului – arătând că numărul de pasageri din trenuri a scăzut cu 95%, în timp ce numărul de pasageri din autobuze a scăzut cu 75%.

„Vreau să le mulţumesc celor care se întorc acum în NHS în număr atât de mare. (...)Vă pot spune că doar astăzi 20.000 de foşti angajaţi NHS se întorc de la pensie”, a spus Boris Johnson, astăzi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.