Ce se va întâmpla cu cele câteva sute de mii de români care lucrează în Marea Britanie după Brexit

Postat la 25 iunie 2016 511 afişări

Imigranţii români stabiliţi în Marea Britanie aşteaptă cu nerăbdare rezultatul referendumului privind apartenenţa acestei ţări la Uniunea Europeană, în contextul în care o ieşire din Blocul comunitar ar afecta statutul europenilor aflaţi pe teritoriul britanic.

Ce se va întâmpla cu cele câteva sute de mii de români care lucrează în Marea Britanie după Brexit
Ce se întâmplă practic din punctul de vedere al relaţiilor Marii Britanii cu UE dacă se decide Brexit la referendum?

Eventuala ieşire a Marii Britanii din UE ar fi un proces complicat, fără precedent. Articolul 50 din Tratatul UE prevede că orice stat are dreptul să se retragă, dar trebuie să notifice Comisiei Europene intenţia sa cu doi ani înainte.

În aceşti doi ar urma să se negocieze viitoarea relaţie cu UE, prin negocieri formale şi transparente. Pentru Marea Britanie, ieşirea ar însemna renegocierea tuturor înţelegerilor cu UE, comerciale şi politice. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
romani,
uniunea europeana
/actualitate/ce-se-va-intampla-cu-cele-cateva-sute-de-mii-de-romani-care-lucreaza-in-marea-britanie-dupa-brexit-15507170
15507170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.