Ce se întâmplă în Orientul cel neliniştit

Autor: Mihai Mitrica Postat la 25 septembrie 2011 54 afişări

O întâlnire dintre preşedintele american Barack Obama şi şeful Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a mai detensionat situaţia de la ONU, după ce liderul american avertizase de la tribuna organismului internaţional că va respinge ferm orice încercare a Palestinei de a obţine recunoaşterea ca stat în lipsa unui acord cu Israelul.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a transmis vineri secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, "cererea de aderare a Palestinei pe baza frontierelor din 4 iunie 1967, cu Ierusalimul de Est drept capitală". Abbas a transmis şi misiunii Libanului, ţară care asigură în această lună preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate, solicitarea unei rezoluţii de recunoaştere a statului palestinian, dar supunerea acesteia la vot ar putea dura câteva săptămâni, interval în care să se caute un compromis.

Franţa a propus deja acordarea statului de stat observator nemembru Palestinei, urmând ca în 2012 negocierile cu Israelul să se definitiveze, iar ONU să recunoască pe deplin noul stat palestinian.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-se-intampla-in-orientul-cel-nelinistit-8789409
8789409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.