Ce se întâmplă cu rovinieta în perioada stării de urgenţă. Trebuie să o reînnoim acum sau nu?

Autor: Ioana Matei Postat la 04 aprilie 2020 5605 afişări

Ce se întâmplă cu rovinieta în perioada stării de urgenţă. Trebuie să o reînnoim acum sau nu?

Echipa Scale Assistance, care a lansat pe piaţa locală plata online a rovinietelor, a transmis clienţilor un mesaj referitor la valabilitatea acestora pe perioada stării de urgenţă. Astfel, potrivit unei informări a Companiei Naţionale de Administraţie a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) citate de reprezentanţii Scale Assistance, cei care îşi folosesc maşinile în perioada aceasta pentru a-şi îndeplini sarcinile de serviciu, trebuie să îşi reînnoiască rovinietele, în situaţia în care acestea expiră.

„Rovinieta nu se prelungeşte automat pe perioada stării de urgenţă”, spun reprezentanţii Scale Assistance.

Potrivit comunicatului transmis în data de 26 martie, citat de companie, „CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZĂ în categoria "documentelor eliberate de autorităţile publice", motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârşitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.