Ce se întâmplă cu majorarea salariului minim

Postat la 16 decembrie 2016 267 afişări

Guvernul a decis, joi, să lase următorului Executiv posibilitatea de a decide asupra măsurilor fiscale pe care vrea să le ia, inclusiv în privinţa majorării salariului minim, pe care a decis să-l menţină la nivelul acestui an, în caz contrar salariile s-ar fi înjumătăţit.

Ce se întâmplă cu majorarea salariului minim

"Ordonanţa de Urgenţă stabileşte că în anul 2017 drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar sunt menţinute la nivelul aferent lunii decembrie 2016, nivel care include toate majorările salariale aprobate în decursul acestui an şi devenite aplicabile după publicarea lor în Monitorul Oficial", se arată în comunicatul de presă al Executivului.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a explicat de ce Guvernul a procedat la o prorogare termenului de implementare a măsurilor referitoare la salariul minim şi menţinerea acestuia la 1250 de lei, riscul în lipsa prorogării fiind diminuarea salariilor bugetarilor.

"Trebuie să facem câteva prorogări pe această lege , altfel salariile ar scădea, deoarece în 284 salariul de referinţă este de 600 de lei, iar salariile în sectorul public sunt calculate coeficient aplicat la suma de 600 de lei. Deci dacă nu prorogam (legea – n.r.) 284, atunci foarte multe salarii s-ar înjumătăţi", a precizat Dragu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.