Ce se întâmplă cu Huawei? Compania încearcă să îşi salveze brandul şi îşi micşorează divizia de smartphone-uri

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 noiembrie 2020 68 afişări

Ce se întâmplă cu Huawei? Compania încearcă să îşi salveze brandul şi îşi micşorează divizia de smartphone-uri

Compania chineză Huawei a fost lovită din plin de interdicţiile impuse de Statele Unite, ajungând în punctul în care este nevoită să îşi vândă divizia de smartphone-uri de buget, transmite CNN.

Un consorţiu de companii a anunţat marţi că a achiziţionat brandul Huawei Honor, într-un efort de salvare a lanţurilor de aprovizionare şi de protejare a cumpărătorilor. Momentan, suma nu a fost dezvăluită.

Administraţia Trump a tăiat complet accesul companiei în SUA, declarând că Huawei reprezintă o ameninţare pentru securitatea cetăţenilor americani.

Însă vânzarea diviziei Honor înseamnă că Huawei se poate concentra mai mult pe producţia smartphone-urilor flagship, în condiţiile în care CEO-ul Ren Zhengfei a declarat în septembrie că firma este într-o „poziţie dificilă” şi „scopul principal este supravieţuirea”.

 „Îşi vor lua cu siguranţă o greutate de pe umeri. Compania deţine o cantitate limitată de componente, acestea putând fi păstrate pentru brandurile mai scumpe din cadrul Huawei”, spune Nicole Peng, analist al firmei de cercetare financiară Canalys.

Telefoanele din categoria flagship, precum cele din seriile P şi Mate, se vând cu preţuri de la 683 la 972 de dolari. Prin comparaţie, telefoanele din gama Honor pot ajunge până la 183 de dolari.

Spre sfârşitul lunii iulie, Huawei a devenit pentru scurt timp cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, însă compania nu şi-ar fi atins obiectivul fără brandul Honor, care a reprezentat în ultimii doi ani circa 25-29% din totalul vânzărilor, potrivit firmei ce cercetare IDC.

Canalys, care foloseşte o metodă diferită de a calcula numărul de expedieri, spune că Honor reprezintă între 20 şi 40% din totalul vânzărilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
brand,
smartphone,
micsorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.