Ce se întâmplă cu AMENZILE AUTO, în 2020. Decizia anunţată de premierul Orban

Autor: Teodor Bobei Postat la 10 decembrie 2019 231 afişări

Ce se întâmplă cu AMENZILE AUTO, în 2020. Decizia anunţată de premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că Guvernul va îngheţa valoarea punctului de amendă pentru anul viitor, însă modul de calcul, care este raportat la salariul minim pe economie, trebuie schimbat, deoarece nu este o soluţie care să se poată aplica. 

„Am luat decizia să facem şi noi ceea ce au făcut Guvernele anterioare, dar cu siguranţă trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie şi în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creşterea salariului minim. Vom aplica şi noi această soluţie, să nu creştem punctul de amendă", a declarat Ludovic Orban, marţi, întrebat dacă punctul de amendă va fi crescut odată cu creşterea salariului minim.

Premierul a precizat că măsura se va aplica pentru anul viitor.

El a mai spus că relaţia între punctul de amendă şi salariul minim pe economie nu este o soluţie care să se poată aplica.

”Probabil trebuie calculat în alt mod”, a mai spus Orban.

Punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. Plafonarea la 145 de lei a punctului de amendă s-a produs în 2017 şi 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
punctul de amendĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.