Ce mănâncă oamenii care trăiesc cel mai mult

Postat la 06 iulie 2017 785 afişări

Cele mai sănătoase diete din lume au un numitor comun multiplu: fructe şi legume proaspete, cereale integrale, fasole boabe, leguminoase, grăsimi corecte: mono şi polisaturate sau ulei de măsline extra virgin, peşte şi cantităţi moderate de carne macră, apă, ceai, vin şi din când în când ciocolată neagră.

Ce mănâncă oamenii care trăiesc cel mai mult

Dieta mediteraneană

Fructe şi legume proaspete, cereale integrale, nuci, nelipsitul pahar de vin roşu, peşte, lactate, ulei de măsline ca principală sursă de grăsime, toate acestea compun una dintre cele mai sănătoase diete din lume.

Numeroase studii au scos în evidenţă beneficiile acestei combinaţii magice de alimente, asociind-o cu o stare bună a sănătăţii, cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 sau demenţă. Iar cea mai recentă cercetare arată că astfel de alimente, cu focus pe fructe de pădure şi căpşuni, odată consumate, ne pot proteja contra Alzheimer.

Purtătorul de cuvânt al British Dietetic Association, Anna Daniels, a declarat pentru The Independent că "dieta mediteraneană este de bază pentru o inimă sănătoasă şi pentru longevitate. Iar uleiul de măsline extra virgin este bogat în acizi graşi mono şi polisaturaţi, ideali pentru un colesterol corect".

Citiţi continuarea pe www.gustarte.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
dieta,
fructe,
ulei,
cereale,
legume,
vin,
apa,
carne,
ceai

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.