Ce legătură este între ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi prima candidată la şefia DNA

Postat la 21 august 2018 323 afişări

Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Ce legătură este între ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi prima candidată la şefia DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, pentru agenţia de presă Mediafax, că Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

Paula Tănase a absolvit Facultatea de Drept de la Iaşi în 1996, al cărei rector este Tudorel Toader. Acesta a fost, începând cu 1990, pe rând, asistent, lector, conferenţiar şi profesor universitar acolo.

Procuroarea din Galaţi este vicepreşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România.

Potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul ministerului şi se vor publica pe pagina de internet a acestuia pe 29 august 2018, urmând ca procurorii participanţi la selecţie să susţină, în perioada 03 - 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Este cea de-a doua campanie de selecţie demarată de instituţia condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare. Cei patru candidaţi înscrişi pentru postul de procuror-şef DNA şi care au fost respinşi de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.