Ce le recomandă BCR doritorilor de cofinanţări pentru proiecte cu fonduri europene

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 mai 2013 595 afişări

Banca Comercială Română a depăşit, recent, un miliard de euro cofinanţări acordate pentru proiecte în valoare de peste 3,5 mld. euro realizate cu fonduri UE.

Ce le recomandă BCR doritorilor de cofinanţări pentru proiecte cu fonduri europene

Cofinanţările oferite de BCR din fonduri europene s-au îndreptat către proiecte destinate dezvoltării industriei, agriculturii şi infrastructurii rurale, reabilitării şi extinderii sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, reabilitării infrastructurii urbane, a precizat Ioana Gheorghiade, director executiv în Direcţia Sector Public şi Finanţarea Infrastructurii din cadrul băncii.

BCR are următoarele recomandări pentru cei ce apelează la cofinanţări pentru proiecte cu fonduri europene:

1.Să fie parteneri cu banca de la ideea de proiect până la finalizarea implementării acesteia

2.Să angajeze consultanţi de specialitate, selectaţi pe baza experienţei, reputaţiei şi recomandărilor, în scopul de a fi în măsură să prezinte un plan de afaceri bancabil, bazat pe ipoteze de creştere realiste:

- elaborarea unui studiu de piaţă aprofundat, în scopul de a identifica cererea de pe piaţă, concurenţa, factorii cheie de succes, clienţii ţintă pentru produse şi servicii

- utilizarea de ipoteze conservatoare a prognozei de creştere a afacerilor, în scopul de a dimensiona corect afacerea şi a fi capabili să o implementeze în timp util şi bune condiţii

3.Să estimeze un plan realist de implementare a proiectului, corelat cu durata reală a fazelor de implementare ale proiectului, pentru a nu se confrunta cu întârzieri sau blocaje

4.Să înceapă proiectele de investiţii numai după ce structura de finanţare (sursele de finanţare) a proiectelor este clarificată, astfel încât să nu se confrunte cu lipsa de finanţare şi / sau întârzieri sau chiar anularea proiectului

5.Să implementeze şi să finalizeze proiectul finanţat de UE în timp util şi în conformitate cu prevederile contractului de finanţare nerambursabilă, în scopul de a nu pierde grantul parţial sau total

6.Să se familiarizeze cu regulile şi procedurile legate de punerea în aplicare a proiectului şi cu monitorizarea post-implementare.

"Susţinerea proiectelor implementate cu fonduri europene constituie una dintre priorităţile BCR. Ne-am specializat şi am devenit lideri în acest domeniu - ca dovadă valoarea impresionantă a finanţărilor acordate acestui segment. Vrem să profităm din plin de experienţa noastră, de care ne dorim să beneficieze cât mai mulţi investitori şi în următoarea perioadă de programare 2014-2020", a spus Ioana Gheorghiade.

Oferta BCR pentru cei interesaţi în dezvoltarea unui proiect cu fonduri europene nerambursabile cuprinde servicii care urmăresc tot procesul de contractare a finanţărilor şi de derulare a proiectelor: consiliere pentru accesarea fondurilor nerambursabile şi alegerea soluţiilor eficiente de cofinanţare, optimizarea structurilor de finanţare şi garantare pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, credite de prefinanţare şi cofinanţare, linii pentru TVA, credite pentru capital de lucru, emiterea documentelor necesare pentru dovedirea capacităţii de cofinanţare a proiectelor finanţate de UE, precum şi consultanţă în procesul de implementare a proiectelor finanţate de UE.

BCR este cea mai mare bancă din România după valoarea activelor (peste 70 mld. lei la sfârşitul anului trecut), cu o cotă de piaţă de aproape 20%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-le-recomanda-bcr-doritorilor-de-cofinantari-pentru-proiecte-cu-fonduri-europene-10871754
10871754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.