Ce-i de făcut cu Siria?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 21 august 2011 84 afişări

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a convocat pentru luni, 22 august o sesiune specială pe tema situaţiei din Siria, la cererea UE, a ţărilor arabe şi a Statelor Unite.

Cererea de organizare a unei sesiuni speciale a Consiliului, o procedură destul de rară, a fost depusă de 24 de ţări membre, respectiv peste treimea necesară pentru convocarea celor 47 de membri ai Consiliului pentru Drepturile Omului, care îşi are sediul la Geneva.

Arabia Saudită, Iordania, Qatar şi Kuwait fac parte dintre ţările care au cerut convocarea acestei sesiuni. Membrii Consiliului ar urma să convină asupra unei rezoluţii care să condamne represiunea din Siria şi să ceară deschiderea unei anchete privind violenţele comise de forţele siriene împotriva opozanţilor regimului de la Damasc.

Decizia vine după ce preşedintele american, Barack Obama, şi aliaţii săi occidentali i-au cerut preşedintelui Bashar al-Assad să se retragă de la putere şi au anunţat consolidarea sancţiunilor împotriva regimului său, după cinci luni de reprimare brutală a mişcării de contestare din Siria.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-i-de-facut-cu-siria-8637371
8637371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.