“Ce e mai rău de-abia urmează”. Experţii spun că piaţa bear se află de-abia la început

Postat la 04 ianuarie 2019 199 afişări

Volatilitatea de pe Wall Street a determinat evoluţii dramatice pe bursele din întreaga lume în ultimele luni, drept rezultat un număr de burse intrând pe teritoriu bear. Lucrurile se vor înrăutăţi în noul an, au declarat o serie de experţi pentru CNBC.

“Ce e mai rău de-abia urmează”. Experţii spun că piaţa bear se află de-abia la început

Pieţele “bear” reprezintă o ameninţare pentru  investitori la nivel mondial. În SUA, indicele Nasdaq Composite a închis într-o piaţă bear recent, iar indicele S&P a fost în pericol să aibă o soartă similară după ce a scăzut cu aproape 18% de la nivelul record atins la începutul anului. La nivel mondial, indicele german DAX şi cel chinez Shanghai Composite au atins de asemenea niveluri bear.

Experţii avertizează că riscurile majore la adresa pieţelor se menţin. Banca centrală americană va continua probabil să majoreze dobânzile, iar temerile privitoare la o încetinire a creşterii economiei mondiale, exacerbate de războiul comercial dintre SUA şi China, se intensifică.

 

“Mi-ar plăcea foarte mult să fiu mai optimist, însă nu văd prea multe lucruri pozitive. Cred că ce e mai rău urmează de-abia anul viitor”, a declarat Mark Jolley, strateg CCB International Securities.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
experti,
piata,
incepere,
burse,
indice,
declaratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.