Ce beneficii mai acordă companiile de Paşte: ce-şi doresc cu adevărat românii?

Postat la 14 aprilie 2017 33 afişări

O treime dintre companiile private vor acorda angajaţilor prime de Paşte în acest an.

Ce beneficii mai acordă companiile de Paşte: ce-şi doresc cu adevărat românii?

 70% dintre companiile participante la studiu obişnuiesc să-şi recompenseze angajaţii, în general, cu bani sau tichete cadou cu ocazia diferitelor evenimente sau a sărbătorilor (sărbătorile de iarnă, Paşte sau vacanţă), iar 33% dintre respondenţi vor acorda în acest an angajaţilor prime de Paşte, potrivit unui studiu eJobs.

Structura cadourilor pe care le primesc angajaţii în preajma Paştelui s-a diversificat foarte mult în ultimii ani. Pe lângă primele în bani, în ultimul timp companiile apelează şi la alte variante de recompensare, precum vouchere, cadouri, vacanţe sau zile libere suplimentare.

Două treimi dintre companiile care vor recompensa angajaţii cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an (65%) acordă prime în bani, iar alţi 35% dintre angajatori vor da angajaţilor tichete cadou. 12% dintre companiile respondente la sondaj şi care au spus că vor oferi angajaţilor beneficii cu ocazia Paştelui au în plan să le ofere acestora produse specifice acestei sărbători, în timp ce 6% vor acorda zile libere suplimentare. 3% dintre angajatori s-au gândit ca în acest an să ofere, de asemenea, cadouri copiilor angajaţilor şi tot atâţia au pregătit pentru angajaţi excursii sau vacanţe.

Potrivit studiului eJobs, valoarea beneficiilor oferite cu ocazia sărbătorilor pascale este de sub 200 lei pentru fiecare angajat în cazul a 59% dintre companii, în timp ce 15% dintre acestea indică valori cuprinse între 200 şi 500 de lei. Bani mai mulţi - între 500 şi 1.000 de lei - vor acorda 6% dintre companii, iar un procent de 12% vor oferi prime care depăşesc pragul de 1.000 de lei pentru fiecare angajat.

În rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale angajaţilor pe tot parcursul anului, cele mai răspândite tipuri de beneficii sunt tichetele de masă (70%), asigurările medicale private (47%) şi zile libere suplimentare (37%), mai arată sondajul eJobs. Dintre beneficiile mai puţin obişnuite, cele mai populare ar fi fructele / cafeaua oferite gratuit la birou (53%) şi masajul de relaxare la birou (20%), urmate de cursurile de formare profesională plătite de companie (11%) sau asigurarea meselor de prânz (10%).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.