Ce a făcut după ce a plecat de la Apple Jony Ive, legendarul om de business care a lucrat la designul telefoanelor iPhone împreună cu Steve Jobs

Autor: Ioana Matei Postat la 29 decembrie 2019 148 afişări

Ce a făcut după ce a plecat de la Apple Jony Ive, legendarul om de business care a lucrat la designul telefoanelor iPhone împreună cu Steve Jobs

Jony Ive, cel care a participat la realizarea desingnului smartphone-urilor Apple, este dovada vie că şi simbolurile din business au nevoie de câte o pauză. Fostul şef de design al Apple pare că a părăsit compania definitiv după ce recent profilul lui de pe pagina de lideri ai companiei a dispărut săptămâna aceasta, scrie Business Insider.

Aceeaşi publicaţie observă că după ce şi-a anunţat plecarea prima dată, executivul pare că s-a distrat destul de mult.

Ive a format una dintre cele mai productive echipe şi partenerite tech văzute vreodată în perioada în care a trăit Steve Jobs şi a avut un rol cheie în designul iPhone-ului, iPod-ului şi iPad-ului. Productivitatea lui, ce părea neobosită, a continuat bine şi în perioada lui Tim Cook, el având un rol important şi în dezvoltarea Apple Watch.

Plecarea lui Ive de la Apple a fost anunţată în iunie şi urma să se întâmple până la finalul acestui an. El a declarat că plănuieşte să îşi deschidă propria firmă de design, LoveFrom, iar Apple ar urma să îi fie client. El a mai declarat că numele noii firme, LoveFrom, a fost inspirat de o conversaţie pe care a avut-o cu Jobs. Potrivit lui Ive, Jobs ar fi spus că una dintre motivaţiile fundamentale de a face ceva cu dragoste şi grijă sunt oamenii pentru care faci acele lucruri, chiar dacă probabil nu îi vei întâlni niciodată şi nu le vei strânge vreodată mâna; astfel îţi exprimi recunoştinţa pentru umanitate.

În lunile ce au urmat anunţului, Ive a fost observat împreună cu numeroase celebrităţi şi oameni de creaţi din ţara sa natală, Anglia.Printre cei cu care s-a întâlnit se numără designerul de modă Paul Smith, la National Portrait Gallery în Londra precum şi cu Fabien Baron, care a creat parfumuri şi a făcut chiar şi designul unor magazine (printre clienţii acestuia se numără Calvin Klein, Giorgio Armani, Harper's Bazaar şi revista Vogue).Andreas Gursky i-a făcut recent un portret, care îl întruchipa pe el în campusul Apple. În vară, a participat la Festivalul Vitezei din Goodweed, un show cu maşini clasice din Sussex, Regatul Unit; aici a fost jurat pentru competiţia de maşini rare vintage ale festivalului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
design,
plecare,
iphone,
anunt,
business,
clienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.