Câţi bani a făcut anul trecut lanţul românesc de restaurante care „se bate” cu giganţii McDonald’s şi KFC

Autor: Ioana Matei Postat la 16 mai 2017 628 afişări

Lanţul de restaurante de tip fast-food Spartan a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 14 milioane de euro, înregistrând o majorare de aproape 17% faţă de 2015, când la nivelul întregului grup (restaurante proprii şi francizate) s-a raportat un total de 12 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Câţi bani a făcut anul trecut lanţul românesc de restaurante care „se bate” cu giganţii McDonald’s şi KFC

Din cei 14 milioane de euro, 7,3 milioane de euro reprezintă cifra de afaceri a companiei francizoare, S.C Strong MND Corporation S.R.L. Potrivit reprezentanţilor companiei, 2016 a fost, până acum, cel mai bun an al reţelei Spartan, care a mai deschis un număr de 15 unităţi, dintre care 2 proprii şi 13 în sistem de franciză. Spartan a ajuns astfel anul trecut  pe locul patru în clasamentul celor mai extinse lanţuri de restaurante de tip fast-food din România.

Investiţia necesară pentru a deveni francizat Spartan porneşte de la 80.000 de euro pentru unităţile din mall-uri şi poate ajunge la 150.000 de euro în cazul restaurantelor stradale. La aceste cheltuieli se mai adaugă şi taxa de franciză care este de 10.000 de euro, la care se adună o rede­venţă lunară de 3% din încasări şi o contribuţie de 1% la bugetul de mar­ke­ting al com­pa­niei francizoare.

Reţeaua Spartan a fost înfiinţată acum 4 ani, la Suceava, de antreprenorul Ştefan Mandachi, iar în momentul de faţă dispune de 32 de unităţi în Bucureşti şi 19 oraşe din România, fiind pe locul patru în topul lanţurilor cu cele mai multe restaurante pe teritoriul României. În acest moment, în cadrul reţelei lucrează mai mult de 700 de persoane: peste 250 de oameni în restaurantele proprii şi restul în unităţile deţinute de francizaţi.

“2016 a fost un an extraordinar pentru noi, cel mai bun de la înfiinţarea companiei. Rezultatele financiare în creştere se datorează creşterii notorietăţii mărcii noastre, a încrederii clienţilor în calitatea gustului şi a experienţei Spartan şi deschiderii celor 15 unităţi noi”, a declarat Anişoara Bătăiosu, director heneral S.C Strong MND Corporation S.R.L, compania care deţine franciza Spartan.

În 2016, compania a deschis noi unităţi în patru centre comerciale din capitală: Mega Mall, ParkLake, Veranda şi Cora Pantelimon; 11 restaurante noi în ţară în: Baia Mare, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Iaşi, Piteşti, Brăila, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Constanţa, Arad. De asemenea, în prima lună de funcţionare, unitatea Spartan situată în centrul comercial “Shopping City” din Piatra Neamţ, a reuşit să îşi depăşească toţi concurenţii din food-court în ceea ce priveşte valoarea încasărilor, cu 350.000 de lei înregistraţi în decembrie 2016. Numărul de angajaţi în restaurantele Spartan a ajuns la 220.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deţine şi platforma www.francizelacheie.ro. Lanţul de restaurante a fost fondat în 2012 şi numără 32 de restaurante, dintre care 12 sunt restaurante proprii şi alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală şi în 19 oraşe din ţară: Suceava, Arad, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Botoşani, Galaţi, Brăila, Focşani, Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamţ, Constanţa.

Cifra de afaceri înregistrată la nivelul întregului grup (restaurante proprii şi restaurante francizate) în 2016 este de 14 milioane de euro. În cele 12 restaurante deţinute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajaţe peste 250 de persoane, iar în total, în toate cele 32 de unităţi lucrează peste 700 de oameni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.