Câte zile au mai rămas până la termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice 2019 şi cine trebuie să depună declaraţia

Postat la 24 iulie 2019 78 afişări

În acest an declaraţia unică trebuie depusă până pe data de 31 iulie 2019, după ce termenul iniţial de 15 martie a fost amânat. Astfel, a mai rămas doar o săptămână până când trebuie depusă declaraţia unică, conform Codului fiscal.

Câte zile au mai rămas până la termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice 2019 şi cine trebuie să depună declaraţia

“Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Care este termenul de depunere?

“Declaraţia se depune până la data de 31 iulie 2019, inclusiv, de către persoanele fizice care au obligaţia:

- declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;

- declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;

- declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.