Cât va plăti în plus România în urma prelungirii cu trei luni a acordului cu FMI. Care sunt comisioanele de administrare a banilor pe care nu i-am accesat

Autor: Alexandra PELE Postat la 30 ianuarie 2013 17 afişări

Prelungirea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) înseamnă costuri suplimentare pentru România care deşi nu trebuie să returneze banii puşi la dispoziţie de instituţia financiară prin acordul preventiv de tip stand-by, trebuie totuşi să achite comisioane pentru trei luni în plus.

Prelungirea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) înseamnă costuri suplimentare pentru România care, deşi nu trebuie să returneze banii puşi la dispoziţie de instituţia financiară prin acordul preventiv de tip stand-by, trebuie totuşi să achite comisioane pentru trei luni în plus. Chiar dacă România nu a folosit banii de la FMI, anual statul a plătit instituţiei financiare un comision de angajament de 0,3% din suma totală, mai exact 10,8 milioane de euro. Prelungirea acordului cu trei luni înseamnă un cost suplimentar de 2,7 milioane de euro, cuantumul total al comisionelor majorându-se de la 21,6 milioane de euro, la 24,3 milioane de euro, potrivit calculelor gândul. "Statul va plăti instituţiei financiare un comision de angajament de 0,3% pe an chiar dacă banii nu vor fi folosiţi", nota Mediafax în 2011, când s-a semnat acordul cu FMI.

Toate stirile sunt pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
fmi,
prelungire
/actualitate/cat-va-plati-in-plus-romania-in-urma-prelungirii-cu-trei-luni-a-acordului-cu-fmi-care-sunt-comisioanele-de-administrare-a-banilor-pe-care-nu-i-am-accesat-10529919
10529919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.