Cât de des cumpără românii articole de pe site-urile de modă

Autor: Georgiana Călin Postat la 22 iunie 2017 115 afişări

Conform unei cercetări realizate de Answear.ro şi iSense Solutions, 93% dintre cumpărătorii online achiziţionează articole vestimentare cel puţin o dată pe lună. Dintre aceştia, adevăraţii pasionaţi de modă ajung să comande chiar şi de şase ori în 30 de zile.

Cât de des cumpără românii articole de pe site-urile de modă

„Segmentul de fashion online înregistrează una dintre cele mai rapide creşteri din eCommerce-ul local, de aproximativ 50% în fiecare an. Este o categorie ce categoric încă nu şi-a atins potenţialul maxim. De asemenea, magazine precum Answear.ro sunt şi o sursă de inspiraţie pentru cumpărători. Astfel, experienţa oferită trebuie să fie una cât mai plăcută, iar imaginile de produs şi clipurile de prezentare să arate cu adevărat impecabil”, menţionează Raluca Radu, Country Manager Answear România.

Pantofii sport sau eleganţi sunt articolele vestimentare preferate de 71% dintre cumpărători, în timp ce 49% dintre aceştia optează în primul rând pentru rochii sau genţi şi rucsacuri.

Sumele cheltuite de români pe site-urile de modă variază între 101 lei pentru o pereche de pantaloni şi 257 lei pentru o pereche de pantofi. În medie, o rochie comandată online ajunge să coste cel mult 215 lei, iar o geantă cel puţin 124 lei. Principala sursă de informare a cumpărătorilor din mediul online este tot spaţiul virtual. Astfel, 68% dintre aceştia apelează la motoarele de căutare pentru a găsi informaţii despre magazinele online pe care le vizitează şi ofertele acestora, în timp ce 54% dintre ei merg pe recomandările primite din partea prietenilor şi a cunoştinţelor. Aproape tot la fel de mulţi, respectiv 51% dintre cumpărători, se informează apelând la canalele de Social Media. Domnii preferă să se informeze şi de la emisiunile TV, cu o medie de 24% faţă de 11% în cazul doamnelor.  

Studiul a fost realizat în parteneriat cufirma de cercetare iSense Solutions, pe un eşantion de 604 respondenţi din mediul urban, majoritar femei, cu vârste curpinse între 25 şi 40 ani. Cei mai mulţi dintre aceştia au studii universitare (59%) şi un venit mediu lunar de aproximativ 3.600 lei. 72% dintre respondenţi sunt căsătoriţi sau locuiesc împreună cu persoana iubită, având în medie un singur copil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.