Cât de bogat este...? Astăzi: Rupert Murdoch

Autor: Roxana Cristea Postat la 24 august 2011 154 afişări

Rupert Murdoch este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. În luna martie a acestui an averea lui Murdoch a fost evaluată la 7,6 miliarde de dolari, plasându-l pe locul 112 în lista celor mai bogaţi miliardari din lume.

Revista de business Forbes l-a listat pe locul 38 în topul celor mai bogaţi 400 de oameni din America şi pe locul 13 în topul celor mai puternici oameni din lume. Pe de altă parte, BBC News a estimat averea lui Murdoch la 6,3 miliarde de dolari.

Născut la 11 martie 1931 în Melbourne Australia, Keith Rupert Murdoch a urmat cursurile la Oxford şi s-a reîntors acasă la începutul anilor 50, pentru a intra în posesia averii familiei. Murdoch avea o relaţie dificilă cu tatăl său, un baron al ziarelor din Australia.

Tânărul Murdoch s-a reîntors în Australia după moartea tatălui său, în 1952 şi se aştepta să moştenească o avere substanţială, însă lucrurile nu au fost deloc aşa. El a primit controlul asupra unui singur ziar- Adelaide News. Însă tânărul de 22 de ani a demonstrat că poate urca cu uşurinţă pe culmile succesului, printr-o expansiune rapidă. Astfel a început să cumpere alte ziare, incluzând Sydney's Daily Mail, iar în anul 1964 a lansat primul ziar naţional din Australia, The Australian. De atunci, creşterea imperiului său media a fost rapidă.

În 1969, acesta a oferit 34 de milioane de lire lui Robert Maxwell pentru News of The World. În 1976 a cumpărat tabloidul american The New York Post, iar în 1981 a cumpărat Times Newspapers.

În timpul recesiunii de la începutul anilor 1990 Murdoch avea datorii mari, imperiul său fiind pe puctul de a se prăbuşi. Atunci, magnatul a fost nevoit să vândă anumite reviste din Statele Unite pentru a-şi reveni. La finalul anilor 1990, şi-a revenit şi a câştigat o reputaţie formidabilă pentru managementul datoriilor.

În prezent, Rupert Murdoch conduce un imperiu media răspândit în Marea Britanie, SUA, Asia, Australia şi America Latină şi care include Fox Broadcasting Company, editura Harper Collins şi Wall Street Journal.

În anii 2000 Murdoch a investit în televiziunea prin satelit şi în muzică. Fenomenul "Avatar" a fost creat de 20th Century Fox, companie pe care Murdoch o deţine în întregime din anul 1985.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rupert Murdoch,
bani
/actualitate/cat-de-bogat-este-astazi-rupert-murdoch-8648749
8648749
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.