Casa Albă: 200 de militari americani vor rămâne în Siria după retragerea trupelor SUA

Postat la 23 februarie 2019 30 afişări

Casa Albă a anunţat că "un mic grup de menţinere a păcii" format din 200 de militari americani va rămâne în Siria după retragerea Statelor Unite din acestă ţară, informează site-ul postului ABC News.

Casa Albă: 200 de militari americani vor rămâne în Siria după retragerea trupelor SUA

În luna decembrie, preşedintele SUA, Donald Trump, a decis retragerea în totalitate trupelor americane din Siria, motivând că organizaţia teroristă Stat Islamic a fost înfrântă. Liderul de la Casa Albă a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali americani.

Anunţul de joi seară privind "grupul de menţinere a păcii" indică faptul că preşedintele Trump, presat de apropiaţi şi consilieri să-şi revizuiască decizia, a fost de acord să-şi ajusteze politica privind Siria pentru a asigura protecţia forţelor kurde siriene, care sunt ameninţate de Turcia, cât şi pentru a contracara influenţa Iranului în regiune.C

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siria,
americani,
retragere,
casa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.