Cărţile din seria „Harry Potter”, arse în public de un grup de preoţi polonezi, alarmaţi de magie | FOTO

Postat la 02 aprilie 2019 35 afişări

Un grup de preoţi catolici din nordul Poloniei au ars în public cărţi pe care le consideră sacrilegiu, inclusiv pe cele din seria „Harry Potter”, transmite BBC.

Cărţile din seria „Harry Potter”, arse în public de un grup de preoţi polonezi, alarmaţi de magie | FOTO

Un grup evanghelic a publicat pe Facebook imagini cu arderea în public a cărţilor, care a avut loc în oraşul Gdansk. Postarea de pe Facebook este justificată cu citate biblice care condamnă magia. Un pasaj din Faptele Apostolilor, citat în postarea grupului, spune că „mulţi dintre cei care practicaseră magie au adunat cărţile şi le-au ars în faţa tuturor, aşa că au calculat valoarea lor şi au găsit-o ca fiind cincizeci de mii de bucăţi de argint".

„Ardeţi imaginile dumnezeilor lor. Nu doreşte argintul sau aurul care este pe ei şi să-l iei pentru tine sau vei fi prins de el. Dumnezeu,” spune un alt pasaj, din Deuteronom.

 

Cărţile din seria „Harry Potter”, scrise de JK Rowling sunt considerate cele mai populare lucrări de ficţiune, cu peste 500 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carti,
grup,
harry potter,
public

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.