Carrefour a primit avizul Consiliul Concurenţei pentru achiziţia Billa

Postat la 29 iunie 2016 386 afişări

Carrefour România a obţinut aprobarea de la Consiliul Concurenţei pentru a prelua lanţul de supermarketuri Billa de la grupul german Rewe.

Carrefour a primit avizul Consiliul Concurenţei pentru achiziţia Billa

Prin acest acord, Carrefour va putea include în reţeaua sa 86 de magazine Billa care sunt răspândite pe întreg teritoriul ţării. Noile achiziţii ale Carrefour reprezintă o suprafaţă totală de vânzare de aproximativ 83.000 m². Compania franceză va renunţa la trei supermarket-uri din Brăila (două magazine Carrefour Market si un magazin Billa). Angajaţii, echipamentele şi întreaga activitate  a  acestor magazine vor fi transferate către un alt operator.  Carrefour are peste 12.000 de magazine în mai mult de 30 de ţări şi are servicii atât în online, cât şi în offline. În România, grupul Carrefour include 138 de magazine cu 29 de hipermarketuri, 109 de supermarketuri si un magazin de e-commerce. Potrivit datelor comunicate Ministerului de Finanţe, anul trecut Carrefour România a raportat o cifră de afaceri de 4,56 miliarde de lei, un profit net de circa 120 de milioane de lei şi avea la sfârşitul anului un număr de 7.284 de angajaţi, cu 500 mai mulţi decât în decembrie 2013. Prin această achiziţie, Carrefour ajunge la 275 de magazine în România şi se  impune ca cel mai mare lanţ de retail din ţară.

Concurenţii Carrefour pe segmentul de hipermarketuri sunt Auchan, Cora, Real şi Kaufland, iar pe segmentul de supermarketuri Billa şi MegaImage.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/carrefour-a-primit-avizul-consiliul-concurentei-pentru-achizitia-billa-15512013
15512013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.