Carles Puigdemont a semnat o declaraţie de independenţă a Cataloniei, însă a suspendat-o temporar

Postat la 11 octombrie 2017 156 afişări

Carles Puigdemont, liderul Cataloniei, a semnat, marţi seara, alături de alţi lideri regionali, o declaraţie de independenţă faţă de Spania, însă acest act nu va intra în vigoare pentru a permite desfăşurarea unor negocieri cu Guvernul de la Madrid, informează BBC News.

Carles Puigdemont a semnat o declaraţie de independenţă a Cataloniei, însă a suspendat-o temporar

Potrivit sursei citate, documentul nu va fi implementat în următoarele săptămâni pentru ca liderii regiunii catalane să poarte negocieri cu Guvernul spaniol.

”Astăzi, Catalonia şi-a redobândit suveranitatea deplină. Cerem tuturor statelor şi organizaţiilor internaţionale să recunoască Republica Catalană ca stat independent şi suveran. Solicităm Guvernului catalan să ia toate măsurile necesare pentru a asigura eficienţa acestei declaraţii şi să ia toate măsurile cuprinse în legea tranziţiei pentru a întemeia republica. Constituim Republica Catalană, ca stat independent şi suveran, de drept, democratic şi social”, se arată în declaraţia semnată de Puigdemont.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.