Care sunt afacerile din România distruse de pandemia de COVID-19. Mai mult de un sfert din ele ar putea intra în FALIMENT

Autor: Andra Stroe Postat la 09 aprilie 2020 6217 afişări

Care sunt afacerile din România distruse de pandemia de COVID-19. Mai mult de un sfert din ele ar putea intra în  FALIMENT

În contextual răspândirii pandemiei de coronavirus, una dintre cele mai afectate pieţe la nivel mondial a fost industria HoReCa. În România proprietarii de restaurante, hoteluri, cafenele îşi pun „mintea la contribuţie” pentru a găsi cele mai optime soluţii de a depăşi actuala criză. În ciuda creativităţii unora din ei însă, specialiştii din piaţă spun că în jur de 30-40% din aceste businessuri este posibil să rămână pentru totdeauna cu lacătul pus pe uşă. 

„Consider că, după încetarea pandemiei, 30-40% dintre restaurantele existente nu se vor mai deschide. Cu siguranţă vor apărea şi concepte noi, care să acopere locurile libere din piaţă. Industria de HoReCa este recunoscută pentru dinamismul ei, care va fi amplificat de această criză”, spune Dragoş Panait, fondatorul agenţiei de consultanţă HoReCa Next Root Management Systems.

În Bucureşti, conform informaţiilor de la Registrul Comerţului citate de Dragoş Panait, fondatorul fondatorul agenţiei de consultanţă HoReCa Next Root Management Systems, există aproximativ 3.200 de unităţi HoReCa, care generează împreună 1% din cifra de afaceri aferentă oraşului. „Vorbim despre businessuri de toate dimensiunile, atât independente, cât şi părţi ale unor grupuri mai mari, locale sau internaţionale. Din cercetările noastre şi din discuţiile cu proprietarii, multe dintre aceste afaceri au un nivel de profitabilitate şi un cashflow care nu le permit să se susţină pentru o perioada mai mare de 1-2 luni”, a spus Dragoş Panait.

Citiţi mai multe pe tema modului în care COVID-19 afectează industria HoReCa din România în următorul articol de copertă al Business MAGAZIN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
pandemie,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.