Care este ţara unde s-au construit primele case pentru familiile sărace cu ajutorul unei imprimante 3D pentru

Autor: Andra Stroe Postat la 13 decembrie 2019 191 afişări

Care este ţara unde s-au construit primele case pentru familiile sărace cu ajutorul unei imprimante 3D pentru

Într-o comunitate din Mexic au fost ridicate săptămâna trecută primele locuinţe din lume realizate cu ajutorul unei imprimante 3D gigantice, destinate familiilor nevoiaşe, scrie CNN.

Casele nu sunt doar un prototip. Dezvoltatorii speră să proiecteze 50 de locuinţe noi până la sfârşitul anului 2020 pe fundaţiile realizate de rezidenţi din lemn, metal sau alte materiale pe care şi le-au putut permite. Familiile locuiesc într-o zonă cu risc seismic şi de inundaţii, în statul Tabasco din Mexic.

Cheia pentru o locuinţă durabilă în zona respectivă este rezistenţa la cutremure şi la ploile abundente. „Aceste familii sunt cel mai vulnerabile şi au venituri extrem de mici, de circa 3 dolari pe zi”, a spus Brett Hagler, CEO şi co-fondator al New Story, un ONG care se ocupă de sprijinirea comunităţii. Organizaţia New Story a construit peste 2.700 de locuinţe pentru oamenii săraci şi fără adăpost din America de Sud şi Mexic din 2014 până în prezent. 

Pentru realizarea caselor 3D ONG-ul a colaborat cu ICON, o companie de tehnologie construcţii care a dezvoltat robotica de imprimare 3D pentru proiect. Imprimanta de 10 metri – Vulcan II - poate realiza două case simultan, pe o durată cuprinsă între 24 de ore şi câteva zile, adică de două ori mai rapid decât prin metode tradiţionale. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mexic,
locuinte,
3d

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.