Care este cauza inundaţiilor din Europa? Un celebru climatolog avertizează!: 'Este doar începutul'

Postat la 23 iulie 2021 53 afişări

Care este cauza inundaţiilor din Europa? Un celebru climatolog avertizează!: 'Este doar începutul'

Francezul Jean Jouzel, climatolog şi fost vicepreşedinte al Grupului interguvernamental pentru schimbări climatice (IPCC), vorbeşte într-un interviu pentru Gândul despre efectele devastatoare pe care schimbările climatice le au asupra omenirii. Climatologul avertizează că în următorii ani temperatura medie globală va creşte cu 4,5 grade, în special în cea de-a doua jumătate a secolului.

Temperaturile ar putea creşte cu 4-5 grade. Încălzirea globală va duce fenomene meteo extreme şi este strâns legată de activităţile omului. Iernile vor deveni mai scurte, iar verile mai lungi. Emisiile de gaze cu efect de seră trebuie să fie reduse cu 7% până în 2030.

„Asta e doar începutul, iar dacă nu facem nimic clar pentru a lupta împotriva încălzirii globale, din păcate, ne vom îndrepta spre o creştere a temperaturii cu 4-5 grade în următorii ani, în special a doua jumătate a secolului. Şi trebuie să facem totul pentru a evita asta, pentru că şi două  grade în plus înseamnă un climat diferit, cu temperaturi caniculare de vârf”, spune Jean Jouzel în interviul acordat Gândul.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avertizare,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.