Care ar putea fi primul oraş inteligent din România

Postat la 18 mai 2016 414 afişări

Oraşul Alba Iulia ar putea deveni primul oraş inteligent (smart city) din România, ca urmare a derulării unui proiect-pilot ce ar urma să se finalizeze până în anul 2018, a anunţat, miercuri, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan, în cadrul celei de-a XX-a ediţii a expo-conferinţei Ziua Comunicaţiilor 2016.

Care ar putea fi primul oraş inteligent din România

„Toate lucrurile pe care le-am făcut sunt publicate pe site. Dacă nu este clar, întrebaţi-ne! În ceea ce priveşte conceptul de smart city, am început un proces în minister de construire a unui concept de colectare a bunelor practici şi deschiderea unor canale de comunicare, astfel încât să facem un gen de 'guidelines', cât mai bine structurate, legat şi cu cadrul legal. În acelaşi timp, aş vrea să lansez azi, aici, o provocare: să construim primul oraş inteligent din România până în 2018. Acest oraş să fie Alba Iulia. De ce Alba Iulia? În afara faptului că vorbim despre 100 de ani de la Unire, aş vrea să vă spun că Alba Iulia este singurul oraş din România care au avut o strategie pe termen lung de dezvoltare şi s-a şi ţinut de ea. Este un oraş care a fost declarat de mai multe instituţii internaţionale un oraş bine administrat, a început să facă paşi importanţi”, a afirmat ministrul Comunicaţiilor, potrivit Agerpres.

Potrivit oficialului, este important ca întreaga industrie telecom din România să participe la acest program-pilot, care este preconizat să demareze în luna septembrie a acestui an.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-ar-putea-fi-primul-oras-inteligent-din-romania-15339724
15339724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.