Care a fost pariul de 30 de milioane de dolari al sud-africanilor de la Naspers, proprietarii OLX, care a adus o valoare de 175 de miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 iulie 2018 119 afişări

Care a fost pariul de 30 de milioane de dolari al sud-africanilor de la Naspers, proprietarii OLX, care a adus o valoare de 175 de miliarde de dolari

Fondată în urmă cu peste un secol în Africa de Sud, compania de media, tehnologie şi investiţii a plasat un pariu de 32 de milioane de dolari în 2001 prin care a achiziţionat o participaţie masivă în startup-ul chinezesc de tehnologie Tencent, potrivit CNN.

Tencent este un conglomerat prosper care deţine platforma WeChat şi o serie întreagă de aplicaţii de plăţi, jocuri de mobil şi platforme de comerţ online.

Valoarea acelei participaţii era în luna martie de 175 de miliarde de dolari, când Naspers a obţinut 10 miliarde de dolari, reducându-şi participaţia de la 33% la 31%.

Investiţia a ajutat Naspers, care a fost fondată ca o  editură micuţă, dar acum operează afaceri în peste 120 de ţări şi concurează cu Amazon, Facebook şi Netflix.

„Iubesc Naspers. Au un portofoliu excepţional în ceea ce priveşte activele media, de comerţ online şi de internet”, spune Paul Theron, investitor în cadrul Naspers şi CEO al firmei Vestact.

Pe piaţa locală Naspers deţine OLX Group, care gestionează platformele OLX.ro şi Autovit.ro.

În timp ce Tencent este de departe cea mai de succes investiţie a sud-africanilor, Naspers a avut şi alte investiţii de succes. În luna mai, spre exemplu, Naspers a vândut participaţia de 11% pe care o avea în platforma de comerţ din India, Flipkart, pentru 1,6 miliarde de dolari, după ce cumpărase participaţia la o sumă mult mai mică în 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
naspers,
miliarde,
pariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.