Cântăreaţa de jazz Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, în concert, duminică, la Sala Radio

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 14 aprilie 2015 80 afişări

Cântăreaţa de jazz Luiza Zan, una dintre cele mai exotice prezenţe în muzica românească a ultimilor ani, va concerta duminică, de la ora 19.00, la Sala Radio, alături de Big Band-ul Radio, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Aprecierea de care se bucură Luiza Zan s-a concretizat prin mai multe distincţii importante în ţară şi în străinătate. Pe lângă numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, una dintre cele mai mari realizări ale artistei este premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition în cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, Elveţia, cel mai vechi eveniment de profil din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume.

În iulie 2004, a câştigat şi premiul I la festivalul Cerbul de Aur, secţiunea interpretare, alături de trupa Slang, iar în cadrul Galei premiilor de jazz, organizate în primăvara anului 2012, a primit titlul de muzicianul anului 2011.

Repertoriul artistei se situează la interferenţa mai multor genuri: new jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves şi mai ales de Nat King Cole, soul & funk inspirat de Aretha Franklin, Chakka Khan, Erykah Badu şi hip hop & R&B inspirat de D'Angelo, Angie Stone, Bilal.

Luiza Zan a cântat alături de nume sonore, ca Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, precum şi cu Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyarfas Istvan, Berkes Balazs şi Peter Sarik.

Luiza Zan s-a făcut remarcată şi în calitatea sa de compozitor. A creat muzică de film, pentru pelicule precum "Carambol", "Circul Vesel" şi "Maria" (nominalizat la categoria "cel mai bun documentar" la Festivalul de la Locarno - 2013) şi a compus întreaga partitură a muzicii spectacolului de teatru "Năpasta", în regia lui Radu Afrim, care se joacă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, în care este şi protagonistă.

Între 2008 şi 2010 a fost profesor universitar asociat la catedra de jazz a Universităţii de Muzică Bucureşti, fiind primul profesor de jazz vocal din România.

Biletele pentru spectacol sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LUIZA ZAN,
CONCERT,
BIG BAND
/actualitate/cantareata-de-jazz-luiza-zan-si-big-band-ul-radio-in-concert-duminica-la-sala-radio-14121102
14121102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.