Când ambiţia este mai mare decât eşecul. Cum a reuşit acest tânăr de 22 de ani să creeze o afacere uriaşă după ce prima a dat faliment

Autor: Andra Stroe Postat la 14 martie 2018 3395 afişări

Când ambiţia este mai mare decât eşecul. Cum a reuşit acest tânăr de 22 de ani să creeze o afacere uriaşă după ce prima a dat faliment

A pariat 500.000 de euro pe criptomonede şi a pierdut. Cu toate acestea, germanul Dominik Schiener s-a ambiţionat să creadă în continuare în revoluţia monedelor virtuale. Se pare că a doua oară a fost cu noroc. 

Un tânăr de 22 de ani din Berlin conduce una dintre cele mai mari platforme de criptomonede din lume. Cu toate că prima platformă de tranzacţionare pe care a creat-o în urmă patru ani, şi în care a investit nu mai puţin de 500.000 de euro a fost un eşec, Schiener a luat-o de la zero şi, în 2015, a creat IOTA, gândită în special pentru aplicaţii pentru tehnologia Internet of Things. 

Un IOTA are o valoare de 1,3 dolari in acest moment, iar criptomoneda are o capitalizare de piaţă de puţin peste 3 miliarde de dolari.Primul pas spre success a fost colaborarea cu Volkswagen AG, urmată de o alta, cu Bosch.

Pe lângă cartierul general stabilit la Berlin, compania germană are birouri în Toronto, Tokyo, Oslo şi Taiwan. „Mulţi încă percep IOTA drept o criptomonedă  germană şi vrem să schimbăm acest lucru", spune povesteşte tânărul investitor.

Conform fondatorului IOTA, membrii echipei din Berlin nu sunt plătiţi în euro, ci în criptomonede. De asemenea, el crede că Berlinul, unde s-a mutat în 2016, este potrivit pentru moneda digital.

Eşecul primei companii, pe care a înfiinţat-o în Elveţia pe când avea doar 17 ani, îl pune pe sema mediului de atunci, când oamenii, şi în special băncile,  erau circumspecţi cu privire la criptomonede. „Mulţi le asociau cu tranzacţii de droguri şi cu alte afaceri întunecate, şi nicio bancă nu a vrut să-mi deschidă un cont pentru companie", povesteşte Schiener.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
berlin,
crestere,
tanar,
monede,
noroc,
pierdere,
revolutie,
virtual

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.