Canada va trimite 40 de medici şi specialişti militari în Sierra Leone

Autor: Iuliana Enache Postat la 28 noiembrie 2014 43 afişări

Canada va mobiliza 40 de medici şi alţi specialişti militari în sănătate în Sierra Leone pentru a contracara epidemia de Ebola din Africa de Vest, încurajând personalul canadian din domeniul sănătăţii să se alăture luptei, a anunţat joi Guvernul.

Militarii, medicii, infirmierele, tehnicienii medicali şi personalul de susţinere vor fi trimişi pentru o perioadă maximă de şase luni alături de omologii lor britanici la centrul Kerry Town, care tratează populaţia infectată cu acest virus, a precizat ministrul Apărării, Rob Nicholson.

Ministrul Sănătăţii, Rona Ambrose, a promis un nou ajutor în valoare de 20,9 milioane de dolari (15 milioane de euro) pentru zece organisme umanitare canadiene care luptă pe teren împotriva epidemiei.

Ea afirmă că sunt necesari cel puţin 350 de lucrători străini pe lună pentru a asigura rulajul personalului în instituţiile care îngrijesc persoanele infectate din Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Aceste ţări se confruntă cu o penurie de medici, infirmiere, asistenţi psihosociali, ingineri pentru apă şi asanare, precum şi specialişti în prevenţia şi controlul infecţiilor, a declarat ea.

"Cerem personalului din domeniul Sănătăţii să se alăture luptei împotriva Ebola", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Crucea Roşie canadiană se va ocupa de recrutarea personalului voluntar şi de formarea acestuia. Voluntarii vor fi trimişi în misiuni de două luni în regiune.

Noua finanţare ridică la 113,5 milioane de dolari (80 de milioane de euro) contribuţia totală a Canadei pentru combaterea epidemiei care a provocat moartea a aproximativ 5.700 de persoane din cele 16.000 de cazuri înregistrate în ultimul an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
SIERRA LEONE,
EBOLA
/actualitate/canada-va-trimite-40-de-medici-si-specialisti-militari-in-sierra-leone-13663431
13663431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.