Cafeneaua unde poţi mânca şi bea cât vrei. Preţul rămâne acelaşi

Postat la 25 octombrie 2016 4594 afişări

Cafeneaua unde poţi mânca şi bea cât vrei. Preţul rămâne acelaşi

Cafeneaua Ziferblat din Manchester, Marea Britanie are o metodă inedită de-a îşi monetiza afacerea. Clientul nu cheltuieşte bani pentru mâncare, băutură sau Wi-Fi ci este taxat cu 6 pence (30 de bani) pentru fiecare minut petrecut în local, informează BBC

Clienţii pot mânca brioşe şi bea câte cafele vor pentru că preţul rămâne acelaşi. Astfel un client va cheltui 18 lei pentru  fiecare oră petrecută acolo. Conceptul a apărut în Rusia, iar în urmă cu doi ani şi jumătate a ajuns şi în Marea Britanie.

Clienţii îşi fac un check in, ca la un hotel, şi check out la plecare când vor fi nevoiţi să plătească.

"Totul este gratis, mai puţin timpul petrecut aici", a spus Colin Shenton "Sunt oameni care vin sau câteva minute, timp în care beau o cafea şi mănâncă o bucată de tort şi este în regulă cu noi. Nu există un preţ minim"

Potrivit lui Shenton sunt destui oameni care petrec 3-4 minute. Timpul maxim petrecut în cafenea a fost de 11 ore, "un tip care scria o carte".

Cafeneaua este profitabilă şi 10,000 de clienţi îi trec pragul în fiecare lună.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.