Cadou de sărbători de la PSD. Modificări ficsale ŞOC începând din 2019: Impozitul va scădea MASIV. Ce alte taxe se vor reduce

Postat la 06 decembrie 2018 254 afişări

Consolidarea fiscală a profiturilor şi a pierderilor companiilor care fac parte din acelaşi grup, un re­gim de TVA diferenţiat pen­tru ti­chetele valorice şi elimi­na­rea sistemului TVA split sunt doar o parte din­tre cele mai importante modificări fiscale care ar putea să intre în vigoare în 2019.

Cadou de sărbători de la PSD. Modificări ficsale ŞOC începând din 2019: Impozitul va scădea MASIV. Ce alte taxe se vor reduce

„Un capitol încă deschis dar care pare să intre în linie dreaptă şi ar putea fi implementat la începutul anului următor este aşa-zisa consolidare fiscală a profiturilor intragrup, care dacă se va implementa le-ar putea per­mi­te societăţilor din acelaşi grup să-şi com­pen­seze profiturile şi pierderile fiscale“, a spus Lucian Barbu, Tax Partner în cadrul depar­ta­mentului de consultanţă fiscală din cadrul casei de avocatură NNDKP. Această măsură, soli­citată de mediul de afaceri, ar putea să dea o gu­ră de oxigen businessurilor, astfel că pier­de­rile de la o parte din acelaşi grup de companii ar putea să contrabalanseze cu profiturile din cealaltă parte, iar impozitul pe profit să se cal­culeze consolidat.

Spre exemplu, dacă în cadrul aceluiaşi grup de companii există o companie X care are un profit de 150 de lei şi o altă companie Y care are o pierdere de 100 de lei, impozitul pe profit plă­tit de grup în 2018 este de 24 de lei (calcu­lat după formula: cota de impozit pe profit de 16% înmulţită cu 150 de lei, cât reprezintă profitul companiei X). Din 2019, dacă se aplică măsura consolidării fiscale, grupul de companii va plăti un impozit pe profit de 8 lei (adică de trei ori mai mic decât în 2018), calculat după formula: 16% x 50 de lei (profiul companiei X (150 de lei) Ă pierderea companiei Y (-100 de lei)). 

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
modificari,
impozit,
incepere,
cadou,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.