Ca să nu se supere Rusia şi China

Autor: Mihai Mitrica Postat la 01 octombrie 2011 33 afişări

Ţările europene au predat Consiliului de Securitate al ONU un nou proiect de rezoluţie care prevede ameninţări de sancţiuni împotriva guvernului sirian mai degrabă decât sancţiuni imediate.

Redactat de Marea Britanie, Franţa, Germania şi Portugalia, proiectul prevede că Consiliul de Securitate cere "încheierea imediată a tuturor violenţelor" guvernului sirian împotriva protestatarilor.

Rusia şi China au ameninţat că îşi vor exercita dreptul de veto în cazul oricărei sancţiuni propuse de Consiliul de Securitate împotriva regimului sirian. Consiliul de Securitate s-a mulţumit până în prezent cu o declaraţie privind reprimarea manifestaţiilor în Siria care, potrivit ONU, a provocat moartea a 2.700 de persoane din martie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ca-sa-nu-se-supere-rusia-si-china-8826211
8826211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.