BVB a închis şedinţa de luni în scădere, pe fondul scandalului privind Pilonul II de pensii

Postat la 21 mai 2018 70 afişări

Indicele BET a înregistrat luni o scădere de 1,77%, BET-TR 1,69% şi BET-FI -1,01%, din cauza principalelor acţiuni listate care au scăzut puternic, pe fondul scandalului privind Pilonul II de pensii.

BVB a închis şedinţa de luni în scădere, pe fondul scandalului privind Pilonul II de pensii

La ora 18.30, cele mai mari scăderi ale companiilor listate la bursa românească au fost înregistrate de Bursa de Valori Bucureşti -5%, urmată de Conpet SA cu -3,51%, Transgaz -2,92%, Transelectrica -2,38%, Medlife -2,19% şi OMV Petrom cu -1,02%.

Un studiu al Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România - APAPR - arată că fondurile de pensii sunt principalul investitor instituţional din România, argumentând că 92% din activele de circa 9 miliarde de euro ale Pilonului II sunt investite în economia românească.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.