Bursele europene revin. Acţiunile Pandora cresc cu 14%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 februarie 2019 31 afişări

Bursele europene revin. Acţiunile Pandora cresc cu 14%

Acţiunile europene au atins marţi dimineaţă maximul ultimelor nouă săptămâni, în contextul în care participanţii la piaţa de capital au început să raporteze rezultate peste aşteptări, potrivit CNBC.

Indicele Stoxx 600 a crescut cu 0,7% marţi dimineaţă, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu pozitiv.

Sectorul de petrol şi gaze a condus creşterile, înregistrând o ascensiune de 1,4% după ce gigantul petrolier britanic BP a raportat profit peste aşteptări pentru întreg anul 2018.

Gigantul petrolier a anunţat că profitul a crescut cu peste 65% în comparaţie cu anul 2017, pe fondul unei majorări a producţiei de petrol şi gaze după ce a cumpărat activele companiei americane BHP. Acţiunile BP au crescut cu 4% după anunţarea rezultatelor.

În ceea ce priveşte companiile listate individual în Europa, danezii de la Pandora se bucură de o creştere fulminantă pe bursa din Copenhaga, după ce producătorul de bijuterii, prezent şi în România, a raportat câştiguri peste aşteptări pentru T4 2018.

Astfel, acţiunile Pandora se tranzacţionau marţi la ora 13.00 la 50,86 dolari per acţiune, în creştere cu 13,42% de la începutul şedinţei, la o capitalizare de piaţă de 4,8 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
raportare,
actiuni,
maxim,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.