Bursa din Londra şi Deutsche Börse vor fuziona, creând cea mai mare piaţă de capital din lume

Postat la 17 martie 2016 98 afişări

Bursa din Londra şi Deutsche Börse vor fuziona, creând cea mai mare piaţă de capital din lume

 Bursa din Londra şi Deutsche Börse au ajuns la o înţelegere de fuziune, care va crea cea mai mare bursă europeană, cu o capitalizare cumulată de peste 27 de miliarde de euro.

Cele două burse susţin că fuziunea va aduce reduceri de costuri de până la 450 de mi­lioane de euro pe an şi va oferi oportunitatea creşterii veniturilor, scrie Wall Street Journal.

„Este timpul potrivit să facem o asemenea afacere“, a spus Carsten Kengeter, CEO al Deutsche Börse. El a adăugat că valoarea combinată a celor două companii va propulsa bursa pe primul loc din punctul de vedere al veniturilor la nivel mondial. Kengeter va deveni CEO al noii companii după fuziune.

După fuziune, 45,6% din noua companie va fi deţinută de acţionarii LSE (London Stock Exchange) şi restul de cei ai Deutsche Börse.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bursa-din-londra-si-deutsche-b-rse-vor-fuziona-creand-cea-mai-mare-piata-de-capital-din-lume-15112194
15112194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.