Bursa de Moscova scade cu 13% din cauza temerilor cu privire la Ucraina

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 03 martie 2014 72 afişări

Bursa de la Moscova a continut să înregistreze pierderi importante luni după-amiaza, investitorii fiind panicaţi din cauza consecinţelor unei posibile intervenţii militare ruse în Ucraina asupra economiei Rusiei deja şubrede.

Cei doi indici ai pieţei financiare moscovite, Micex şi RTS, înregistrau scăderi de 11,52% şi, respectiv, 13,11% către ora 14.30 ora României.

Titlurile băncii de stat Sberbank înregistrau, la aceeaşi oră, o pierdere de 17,12%, iar cele al gigantului Gazprom, care obţine o bună parte din profit din exporturile către Europa, de 14,41%.

Cel mai mare producător de gaze naturale din lume este totodată furnizorul Ucrainei, căreia i-a acordat o reducere de preţ de 30%, dar asupra căreia poate reveni începând de la sfârşitul lui martie.

Rubla s-a depreciat la niveluri pe care nu le-a mai atins niciodată anterior în faţa euro sau dolarului.

După ce s-a apreciat până la 51,20 ruble, moneda europeană a înregistrat o uşoară depreciere, fiind schimbată la cursul de 50,32 ruble.

Dolarul, care a depăşit luni dimineaţa pragul de 37 de ruble, era cotat la 36,55 ruble către ora 14.45 ora României.

Pieţele financiare ruseşti, vulnerabile atât din cauza politicii monetare a Statelor Unite, cât şi din cauza crizei din Ucraina, au intrat în panică, după ameninţările, în acest weekend, cu o intervenţie militară rusă în Ucraina şi cele cu sancţiuni din partea Occidentului, care riscă să afecteze relaţiile comerciale ale Rusiei cu partenerii săi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
BURSĂ,
UCRAINA
/actualitate/bursa-de-moscova-scade-cu-13-din-cauza-temerilor-cu-privire-la-ucraina-12189364
12189364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.