Bursa a decis: Fondul Proprietatea se listeaza la 25 ianuarie

Postat la 06 ianuarie 2011 54 afişări

Bursa de Valori Bucuresti a aprobat listarea Fondului Proprietatea, care este programata pentru 25 ianuarie, a anuntat Franklin Templeton Investment Management, manager de investitii si administrator unic al Fondului.

"Este un eveniment deosebit de important pentru Fondul Proprietatea si pentru Romania. A fost o asteptare lunga pentru multi dintre actionarii fondului si acum numaratoarea inversa a inceput oficial", a declarat Vivek Kudva, managing director al Franklin Templeton pentru India si pietele emergente din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa. "Suntem incantati de viitorul fondului si de numeroasele beneficii pe care actionarii Fondului Proprietatea le vor obtine din listare, din administrarea profesionista de fond si din plata de dividende in mod regulat", promite Kudva.

Managerul de investitii si administratorul unic impreuna cu brokerii organizeaza in aceasta perioada o serie de roadshow-uri nationale si internationale pentru a promova Fondul Proprietatea in randul investitorilor. "Suntem increzatori ca prezentarile programate inainte si dupa listare in majoritatea oraselor importante din Europa vor ajuta la cresterea vizibilitatii Fondului in randul potentialilor investitori internationali", a afirmat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Pentru pregatirea listarii, Fondul Proprietatea a colaborat cu consortiul de brokeri format din Raiffeisen Capital Investment (lead manager), BRD Groupe Société Générale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti, respectiv cu consultantii juridici Schoenherr si Asociatii SCA si White & Case, Pachiu SCA.

"Suntem incantati sa colaboram in continuare cu managerul Fondului pentru a prezenta Fondul investitorilor la nivel global ca pe o oportunitate istorica de investitii", declara Dana-Mirela Ionescu, CEO al Raiffeisen Capital & Investment, care conduce consortiul de brokeri ai Fondului Proprietatea.

Franklin Templeton si-a stabilit recent un birou in Bucuresti, cu o echipa de 24 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de cei 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.

La finele lui septembrie, cand Franklin Templeton a preluat administrarea Fondului, valoarea activului net era de 13,39 miliarde de lei (0,972 lei/actiune). Fondul publica pe site-ul propriu valoarea actualizata a activului net la fiecare data de 15 a lunii.

Cea mai recenta valoare a activului net, calculata de Fond si certificata de Depozitarul Central, era la 30 noiembrie de 15,9 miliarde de lei (ceea ce inseamna 1,154 lei/actiune), in crestere de la 13,49 miliarde la sfarsitul lunii octombrie (respectiv 0,979 lei/actiune).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bursa-a-decis-fondul-proprietatea-se-listeaza-la-25-ianuarie-7868627
7868627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.