Bucureştiul va fi împânzit de piste de biciclete: Primăria Capitalei anunţă că va construi în următoarele 6 luni piste cu o lungime totală de 48 km

Postat la 10 mai 2019 32 afişări

Primăria Capitalei anunţă, vineri, că proiectul care vizează construirea a patru piste ciclabile în Bucureşti va primi finanţare în valoare de 44,5 milioane lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului.

Bucureştiul va fi împânzit de piste de biciclete: Primăria Capitalei anunţă că va construi în următoarele 6 luni piste cu o lungime totală de 48 km

"Proiectul Primăriei Capitalei, care vizează construirea a 4 piste ciclabile în Bucureşti, va primi finanţare în valoare de 44,5 milioane lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului (din sumele obţinute de către Minister din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru finanţarea proiectelor de investiţii şi de la bugetul local al U.A.T Municipiul Bucuresti). În acest sens, a fost aprobată miercuri Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti", următorul pas fiind semnarea contractului de finanţare", anunţă Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Astfel, este vorba despre 4 trasee, dispuse pe 21 de artere, şi care însumează 48 de km.

Reprezentanţii Primăriei precizează că Guvernul a mai alocat bani pentru construirea de piste de biciclişti în Capitală şi în trecut, dar fondurile au rămas necheltuite, pentru că, la acea dată, administraţiile anterioare nu au pregătit şi nu au depus proiecte, condiţie obligatorie pentru ca sumele să poată fi accesate.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.