Britanicii de la Frontier Silicon vor mai angaja 40 de programatori în Timişoara

Autor: Ioana Nita Postat la 25 iulie 2013 167 afişări

Doar pentru abonaţii ZF Corporate

Britanicii de la Frontier Silicon vor mai angaja 40 de programatori în Timişoara

Aproximativ 50 de ingineri din Timişoara vor dezvolta până la sfârşitul anului viitor o tehnologie pentru aplicaţii medicale fără fir de monitorizare a funcţiilor vitale ale pacienţilor în cadrul unui centru deschis ieri la Timişoara de Frontier Silicon, parte a companiei britanice Toumaz Group, cu afaceri de 22 mil. lire sterline în 2012.

În centrul de dezvoltare Frontier Silicon din România, inaugurat ieri la Timişoara, inginerii  români vor dezvolta SensiumVitalis,  un sistem  wireless care monitorizează funcţiile vitale ale pacienţilor internaţi în secţiile de îngrijire cu caracter general.

Sistemul cuprinde un plasture uşor, de unică folosinţă, care monitorizează ritmul cardiac şi respirator şi temperatura pacienţilor, transmiţând datele către aparatura conectată din camerele de gardă / supraveghere sau alte aparate conectate în reţea, detectând şi semnalând în timp real posibile deteriorări ale stării de sănătate.

Investiţia iniţială a companiei britanice pe plan local se ridică la circa un milion de euro, urmând ca ea să ajungă în total la cinci milioane de euro. În această sumă sunt incluse toate costurile, atât cu resursele umane, cât şi cu echipamentele necesare, potrivit reprezen­tan­­ţilor companiei. Frontier Silicon are deja 10 angajaţi la Timişoara, iar în următoarele şase luni numă­rul acestora se va dubla, ţinta de 50 de salariaţi urmând să fie atinsă la sfârşitul lui 2014.

Inginerii români vor lucra de asemenea la dezvoltarea noilor generaţii de aparate electronice de larg consum în sistem digital şi la sisteme audio interconectate,

„Alături de Londra, Cambridge, Oxford, Hong Kong şi Tokio, oraşe în care desfăşurăm o parte din operaţiunile companiei Frontier Silicon, am ales Timişoara pentru a construi un centru de inovaţie. O echipă va produce  aici aplicaţiile software pentru toate operaţiunile şi sistemele tehnologice pe care le desfăşurăm la nivel mondial“, a declarat Barry Jones, general manager al Frontier Silicon România.

Compania Frontier Silicon este unul dintre cei mai mari furnizori de circuite integrate şi module pentru aparate de radio digitale şi

internet radio, echipând în prezent cu tehnologie proprie peste 80% din toate tipurile de aparate de radio digitale ce se produc la nivel mondial.

Frontier Silicon a fost înfiinţată în anul 2001 şi a fuzionat cu Toumaz în august 2012.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2013

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Frontier Silicon,
angajari,
britanici,
timisoara
/actualitate/britanicii-de-la-frontier-silicon-vor-mai-angaja-40-de-programatori-in-timisoara-11154779
11154779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.