Brexitul ar putea fi totuşi o idee bună: numărul angajaţilor din Marea Britanie, la un maxim istoric

Postat la 13 august 2019 272 afişări

Brexitul ar putea fi totuşi o idee bună: numărul angajaţilor din Marea Britanie, la un maxim istoric

Procentajul celor angajaţi în Marea Britanie a ajuns în iunie la 76,1%, un maxim istoric, în creştere cu 425.000 de persoane faţă de anul precedent.

 

În total, 32,81 milioane de oameni apar la Biroul Britanic de Statistică drept angajaţi.

 

Datele par în uşoară contradicţie cu cele privitoare la contractarea economiei britanice cu 0,2% în cel de-al doilea trimestru. O explicaţie ar fi ritmul de creştere a salariilor, care a depăşit de-a lungul ultimelor 18 luni ritmul de creştere a inflaţiei, scriu cei de la BBC.

 

"Excluzând primele, salariile reale au crescut cu cel mai mare ritm din ultimii patru ani", a explicat Matt Hughes, reprezentant al Biroului Britanic de Statistică.

 

El a arătat că numărul femeilor angajate a crescut semnificativ, ajungând la 72,1% (80,1% pentru bărbaţi), acesta fiind de asemenea un factor pentru maximul istoric înregistrat.

 

"Cifrele prezentat astăzi ne arată că, în ciuda provocărilor, economia britanică este puternică", a declarat Sajid David, trezorierul Majestăţii Sale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.