Brexit reduce dimensiunea tabletelor de ciocolată

Postat la 21 ianuarie 2019 77 afişări

Brexit a dus la micşorarea tabletelor de ciocolată şi a pâinilor, acesta fiind un mod prin care companiile contracarează potenţialele creşteri de preţuri, informează Bloomberg.

Brexit reduce dimensiunea tabletelor de ciocolată

Între septembrie 2015 şi iunie 2017, 206 produse din Marea Britanie au scăzut în dimensiuni şi gramaje şi doar 79 au crescut, potrivit unui studiu al autorităţii britanice pentru statistică ONS, publicat luni. ONS spune că preţurile rămân neschimbate, dar dimensiunile produselor scad.

Cele mai multe scăderi ale dimensiunilor s-au înregistrat pentru pâine şi cereale (36), urmate de produsele de îngrijire personală (31), produse din carne (25), ciocolată, gemuri şi produse zaharoase (25).

Ideea de contracţie a câştigat teren în Regatul Unit pentru că firmele se confruntă cu costuri mai mari dar caută modalităţi de a evita creşteri de preţuri.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.