BREAKING Şapte parlamentari şi-au dat demisia din Partidul Laburist din Marea Britanie

Postat la 18 februarie 2019 67 afişări

Şapte parlamentari laburişti şi-au dat demisia luni din principalul partid de opoziţie din Marea Britanie în urma abordării liderului Jeremy Corbyn faţă de Brexit şi a unei dispute privind antisemitismul, spunând că partidul Laburist a fost "deturnat de maşinăria politică de extremă stângă".

BREAKING Şapte parlamentari şi-au dat demisia din Partidul Laburist din Marea Britanie

Plecarea micului grup de parlamentari subliniază frustrarea din ce în ce mai mare faţă de reticenţa lui Corbyn de a-şi schimba strategia privind Brexitul şi de startul campaniei pentru un al doilea referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, relatează Reuters.

 

Cu doar 39 de zile până când Marea Britanie va părăsi UE în cea mai mare schimbare de politică externă şi comercială din ultimii peste 40 de ani, disputele legate de Brexit au fragmentat politica britanică, descompunând liniile tradiţionale de partid şi creând noi coaliţii care a împărţit ţara intre stânga şi dreapta.

 

"Partidul Laburist la care ne-am alăturat, pentru care am militat şi am crezut nu mai este Partidul Laburist de astăzi. Am făcut tot ce am putut pentru a-l salva, dar acum a fost deturnat de maşinăria politică a extremei stângii", a declarat parlamentarul Chris Leslie într-o conferinţă de presă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
partid,
marea britanie,
parlamentari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.