BREAKING NEWS Tudorel Toader, despre scandalul în care este vizată DNA: Nu mai are sens să aşteptăm Inspecţia Judiciară. Voi anunţa măsura la Bucureşti

Postat la 12 februarie 2018 147 afişări

Ministrul Justiţiei a declarat, luni, că va lua o decizia la Bucureşti cu privire la conducerea DNA, însă nu are sens să mai sesizeze Inspecţia Judiciară, deoarece aceasta ar amâna mult luarea unei măsuri.

BREAKING NEWS Tudorel Toader, despre scandalul în care este vizată DNA: Nu mai are sens să aşteptăm Inspecţia Judiciară. Voi anunţa măsura la Bucureşti

"Asteptări din partea mea referitor la subiectul discutat ştiu că sunt. Presiuni asupra mea în acest sens vă asigur că nu sunt. Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai este necesareă sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru că dacă aş sesiza s-ar prelungi cu mult, ar trebui să aşteptăm rezultatele Inspecţiei Judiciare. În acest timp au ieşit multe la iveală. Dacă lucrurile aşa stau, este foarte bine ca oamenii să cunoască adevarata faţă a modului în care unori se face activitatea de urmărire penală, ca românii să vadă modul în care se respectă sau nu ceea ce Constituţia spune prezumţia de nevinovăţie. Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Am raportul privind activitatea DNA întocmit. Există şi varianta cealaltă, a prezentarii în plenul Parlamentului a unui raport sinteza privind activitatea Mininisterului Public, DIICOT şi DNA", a declarat Tudorel Toader, luni, la Antena 3.

Ministerul a precizat că după ce va reveni din Japonia, acolo unde este în prezent, într-o vizită de lucru, va decide care este cea mai completă şi rapidă variantă privind situaţia conducerii DNA.

"Cred că nu are sens să mai aşteptăm ca Inspecţia Judiciară să ne spună şi să confirme a N-a oară ceea ce ştim şi să prelunească termenul de rezolvare a problemei pe care o discutăm", a mai spus ministrul Justiţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.