BREAKING NEWS: Răzvan Burleanu face un anunţ înfiorător: putem pierde organizarea EURO 2020, echipele româneşti şi naţionala ar putea fi excluse din fotbalul european

Postat la 17 aprilie 2019 252 afişări

La finalul Adunării Generale de miercuri de la FRF, Răzvan Burleanu (34 de ani) a făcut un anunţ îngrijorător pentru întreg sportul românesc: dacă modificările la Legea Sportului (Legea 69/2000) vor fi aprobate de Parlament, România riscă să piardă organizarea EURO 2020, să fie exclusă din preliminariile turneului final, iar echipele calificate în cupele europene sezonul viitor ar putea fi, de asemenea, excluse din competiţie. Şeful FRF face referire la un amendament pregătit de Bogdan Matei, Ministrul Tineretului şi Sportului.

BREAKING NEWS: Răzvan Burleanu face un anunţ înfiorător: putem pierde organizarea EURO 2020, echipele româneşti şi naţionala ar putea fi excluse din fotbalul european

În acest moment, pe masa Parlamentului se află un amendament la Legea 69/2000 care permite Ministerului Tineretului şi Sportului să organizeze Adunări Generale şi să traseze strategia şi bugetele federaţiilor aflate sub ordinea sa, inclusiv Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul Olimpic Sportiv Român. Miercuri, la Adunarea Generală a FRF a luat parte şi un om de încredere al lui Giani Infantino, un primcivepreşedinte UEFA, iar Răzvan Burleanu susţine că mesajul acestuia a fost unul destul de clar: intervenţia politicului în sport poate duce la repercusiuni grave.

 

Discursul lui Burleanu, la conferinţa de presă: "Discursul meu şi un mesaj foarte clar din partea UEFA şi FIFA se referă la modificarea legii Sportului, legea 69 din 2000. După cum ştiţi, e o modificare în Parlament care presupune o ingerinţă politică în activitatea tuturor structurilor sportive de utilitate publică din România, adică toate federaţiile sportive şi Comitetul Olimpic Sportiv Român.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
organizare,
anunt,
echipe,
excludere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.