Breaking News: Cel puţin 12 persoane ar fi fost rănite în apropierea de Podul Westminster din Londra

Autor: Florin Casota Postat la 22 martie 2017 264 afişări

Cel puţin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropierea de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, relatează BBC.

Breaking News: Cel puţin 12 persoane ar fi fost rănite în apropierea de Podul Westminster din Londra

UPDATE 17:55 Poliţia britanică a declanşat o operaţiune de amploare în centrul Londrei în urma incidentului produs la intrarea în sediul Parlamentului britanic, Poliţia metropolitană considerând atacul de tip "terorist".

"Agenţi de poliţie înarmaţi sunt la faţa locului, după incidentul de la Westminster", a transmis Scotland Yard.

Potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, un bărbat a lovit intenţionat cu maşina un grup de trecători, după care s-a lovit cu vehiculul de poarta metalică a Palatului Westminster.

A coborât din maşină şi a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Din cauza incidentului, sediul Parlamentului britanic a fost plasat în stare de alertă, sesiunea parlamentară fiind suspendată. Premierul Theresa May a fost evacuată din Parlament.

Circulaţia metroului în centrul capitalei Marii Britanii a fost oprită temporar.

Poliţia metropolitană a îndemnat cetăţenii să evite centrul oraşului.

"Incidentul este tratat ca fiind de tip terorist până când eventual s-ar putea dovedi de altă natură", anunţă Scotland Yard.

UPDATE 17:22 Cel puţin 12 persoane au fost rănite după ce au fost lovite intenţionat cu maşina pe un pod situat în faţa Parlamentului britanic, afirmă surse citate de Sky News.

Au fost auzite împuşcături în afara clădirii Parlamentului.

Policieni şi jurnalişti au scris pe Twitter că au auzit o explozie puternică afară. Martori au declarat pentru BBC că au văzut cum alţi oameni au primit ajutor medical.

UPDATE 17:07 Mai multe persoane au fost rănite în atacul, probabil de tip terorist, produs miercuri în faţa Parlamentului Marii Britanii, iar poliţia a împuşcat mortal cel puţin un atacator, relatează Sky News.

UPDATE 17:02 Potrivit Sky News, premierul Theresa May se afla la Parlament în momentul atacului, fiind evacuată în siguranţă.

Cel puţin două persoane au fost împuşcate, iar unii martori susţin că au văzut un individ înarmat cu un cuţit, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

Ştire în curs de actualizare

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apropiere,
londra,
pod,
raniti,
focuri de arma,
parlament,
bbc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.