BREAKING Comisia Europeană, prima reacţie privind legalizarea canabisului în scop medicinal în România

Postat la 21 martie 2019 108 afişări

Comisia Europeană susţine că, deşi canabisul este folosit în scop medicinal în unele state membre ale UE, sunt necesare cercetări şi studii clinice suplimentare inclusiv care să analizeze interacţiunea cu alte medicamente, dar şi studii care să observe pacienţii pentru o perioadă mai lungă de timp.

BREAKING Comisia Europeană, prima reacţie privind legalizarea canabisului în scop medicinal în România

”Cannabis sativa (canabisul) şi canabinoizii sunt folosite în scop medicinal în unele state membre ale Uniunii Europene, conform Observatorului european pentru droguri şi toxicomanie”, precizează reprezentanţa din România a Comisiei Europeane, într-o postare pe Facebook.

 

Canabisul este cel mai consumat drog ilicit din Europa, se mai precizează în postare.

 

”În Uniunea Europeană, nicio ţară care permite utilizarea medicinală a preparatelor din canabis nu recomandă fumatul ca mod de administrare. În privinţa eficienţei canabisului în scop medicinal, un raport al Observatorului european pentru droguri şi toxicomanie arată că sunt necesare cercetări şi studii clinice suplimentare, inclusiv care să analizeze dozajul şi interacţiunea cu alte medicamente, dar şi studii care să observe pacienţii pentru o perioadă mai lungă de timp”, se mai menţionează în postarea Comisiei Europene.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.