BREAKING: Cod ROŞU de inundaţii pe râuri din două judeţe. Cod portocaliu şi GALBEN în jumătate de ţară

Postat la 13 martie 2018 170 afişări

Bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov intră de marţi până la miezul nopţii sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

BREAKING: Cod ROŞU de inundaţii pe râuri din două judeţe. Cod portocaliu şi GALBEN în jumătate de ţară

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare, judeţele Harghita şi Braşov”, se arată în avertizarea emisă marţi.

Tot marţi, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabil marţi de la ora 14.40 până miercuri, la ora 10.00, fiind vizate râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Totodată, a fost instituit cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Harghita, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Alba, Mehedinţi, Dolj şi Olt până miercuri la ora 9.00, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova până miercuri la ora 12.00, Covasna, Braşov, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi până miercuri seara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.